Upravljati vezom znači upravljati svojim ponašanjem

Foto: Andre Furtado - Pexels

Phillip Calvin McGraw , poznat i kao dr. Phil, američki je psiholog, autor i televizijska ličnost koji je stekao slavu nakon brojnih nastupa u emisiji The Oprah Winfrey Show .

Nakon što je doktorirao kliničku psihologiju na Sveučilištu North Texas, McGraw je započeo karijeru psihologa.

U svojoj knjizi “Relationship rescue” opisao je načine kako upravljati vezom.

Želite li promjeniti svoju bolnu vezu u sretnu vezu morate znati ovo:

Dobre namjere neće vam donijeti ono što želite već djelovanje. Alkoholičar oblikuje svoj život tako da može piti, debeli ljudi se organiziraju tako da im se život vrti oko hrane, a tako ste vjerojatno i vi odabrali način života koji podržava postojanje loše veze. Morate se odreći starog načina života. Jedino preoblikovanjem dosadašnjeg života novim načinom možete postići da se održi pozitivna, a ne negativna veza.

Dakle, želite li da bude drugačije od dosadašnjeg, morate i raditi drugačije.

Možda ste iz knjiga, savjeta stručnjaka, ili na neki drugi način, naučili kako treba činiti i kako se treba ponašati, no velika je razlika između znati i činiti. Vaš stari mozak je naviknut na stare modele reakcija i još dugo ćete se boriti s tim.

Zato je nužno da utrošite mnogo energije i vremena da biste stvorili novu vezu i to ništa manje od vremena i energije koje ste utrošili na održavanje bolne veze.

Upravljati svojim vezom znači upravljati svojim ponašanjem. Stvarati nove modele ponašanja u pozitivnom smjeru, ključan je faktor uspjeha.

Piše: zavodljiva.com