Novosti u svijetu Botoxa i hijaluronskih filera

Foto: Gustavo Fring - Pexels

Za što brži i bolji rezultat u postizanju mladenačkog izgleda, pročišćeni Botox bez proteina-Bocouture i hijaluronski dermalni fileri Belotero su najbolja kombinacija. Svaki od njih radi na drugačiji način, no s istim ciljem – pružaju
prirodan i mladenački izgled, popunjavaju neželjene linije i vraćaju osjećaj samopouzdanja. A najbolje od svega je da vam za ove tretmane treba svega par minuta, zbog čega su i dobili vrlo popularan naziv “lunch break tretmani”.

Vistabel (Botox) se koristi već više od 20 godina u estetskoj kirurgiji i medicini upravo kao najučinkovitiji “brisač” bora u zonama oko očiju i na čelu. Prvi je proizvod ovakve vrste odobren još 2002. godine za korištenje u kozmetičke
svrhe. Od tada pa do danas ovaj se tretman, na godišnjoj razini, izvodi 5-6 milijuna puta što ga čini svjetskim liderom brojem 1 za estetiku lica u svijetu. Danas ga primjenjujemo i protiv znojenja i u terapiji glavobolja koje su
izazvane jakim pritiskanjem mišića čeljusti. Možemo koristiti i tzv. hiperdilutirani Botox koji se primjenjuje za zatezanje lica i vrata (Nefertiti lift) i mezobotox. Mezobotox je tehnika u kojoj se smanjuje veličina pora i lučenje
sebuma. Sada na tržištu prvi puta imamo priliku koristiti pročišćeni Botox bez proteina- Bocouture tvrtke Merz. Na protein se često stvaraju antitijela i tako stječe tolerancija na preparat. Kod Bocuture-a to nije slučaj. Bocouture smanjuje kontrakcije mišića koji pomiču kožu što rezultira nježnijim i plićim borama te sprječava nastajanje novih. Kada se ispravno aplicira i dozira, izgled te same ekspresije lice nisu promijenjene, već lice izgleda svježe i odmorno. S druge
strane, fileri čine vaše lice ljepšim tako što revitaliziraju, podižu i definiraju. Pravodobni i učestali odlasci na tretmane, svakih 4 – 6 mjeseci, rezultiraju redukcijom bora, zadovoljstvom klijenata i dugotrajnijim rezultatom. Idealnom
dozom Bocoutura po tretmanu za tretiranje čela i područja oko očiju smatra se ukupno 50 jedinica. Ukoliko se aplicira manji broj jedinica, rezultati su nešto blaži, a period djelovanja kraći, što se naziva baby botox.
Hijaluronski dermalni fileri su pak prirodni ugljikohidrat koji vaše tijelo kroz neko vrijeme prirodno apsorbira. Ovisno o strukturnim i funkcionalnim potrebama kože, u cilju postizanja što prirodnijih rezultata, s Belotero®
proizvodima postiže se izglađivanje i popunjavanje bora, povećanje usana, obnavljanje volumena lica i rehidriranje kože.

Zašto je baš Belotero pokazao prednost pred drugim filerima?

Belotero® sa svojom patentiranom Dynamic Cross-Linking tehnologijom pruža idealnu ravnotežu kohezivnosti, elastičnosti i plastičnosti kako bi zadovoljila potrebe kože te omogućila najfiniju dermalnu integraciju bez stvaranja kvržica. Ovaj inteligentni dizajn napredno je rješenje estetskog dosega s predvidljivim i prirodnim rezultatima.
Belotero® punila dostupna su u kombinaciji sa i bez lidokaina, a dodavanje anestetika povećava ugodnost zahvata, posebno u osjetljivijim područjima. Belotero® Soft: nježno rješenje Belotero® Soft formula optimizirano je rješenje za prve, fine bore i duboku rehidraciju. Zbog svoje odlične kohezivnosti i kapaciteta vezanja vode, Belotero® Soft je indiciran za tzv. vranine nožice te perioralne, tzv. pušačke bore.
Belotero® Balance: neprimjetna integracija Korekcija umjereno izraženih nazolabijalnih bora, marioneta, bora oko usana, glabelarnih bora, bora oko očiju.

Belotero® Intense: prirodni izgled Za korekciju dubljih bora – nazolabi jalnih bora, marioneta, konture i augmentacija usana.
Belotero® Volume: snažan potencijal volumena
Belotero® Volume modelira i nadoknađuje volumen lica. Baziran na
izbalansiranoj kohezivnosti, ovaj produkt traje dugo ostajući na svojem mjestu.
Belotero® Volume može biti injektiran na različitim mjestima lica kako bi
nadoknadio volumen jagodica, obraza, brade.
Belotero Lips- Inovativni hijaluronski fileri

Inovativni fileri Belotero Lips Shape & Contour osmišljeni su kako bi se izbjegao tzv. ‘duckface’ izgled.  Ova dva proizvoda u estetskoj medicini, imaju isti efekt poput olovke i ruža za usne u svijetu kozmetike.
Belotero Lips Shape idealan je za povećanje usana i poboljšanje gornje i donje usne, dok je Belotero Lips Contour idealan za obnavljanje kontura usana za postizanje mladenačkog izgleda.
BELOTERO® Revive skin booster koji djeluje na hidrataciju kože, smanjenje crvenila te minimiziranje pojave prvih znakova starenja.  

Fileri Belotero u pravilu traju od 9 do 18 mjeseci, ovisno o mjestu aplikacije i vrsti filera, nakon čega je, redovitim dolascima, potrebna samo nadopuna.

Kada krenuti s aplikacijom?
Postoje pojedinci s hiperaktivnim mišićima i poprilično izraženim borama kojima bi se tretmani Bocouturom i hijaluronskim filerima preporučili već s 20 godina, dok postoje ljudi kod kojih se bore neće razviti do 30 – 35 godine.
Aplikacija je određena stanjem kože, nikako ne godinama.
Idealna kombinacija
U slučaju kada su bore poprilično izražene i duboke, a koža obješena, tretman Bocouturom neće ih u potpunosti izbrisati. U ovakvim slučajevima potrebna je kombinacija Bocoutura i Belotero hijaluronskih dermalnih filera.
S obzirom na to da je kod iskusnih operatera za sam postupak aplikacije Bocoutura i hijaluronskih dermalnih filera potrebno manje od 30 minuta, odlazak na tretmane postao je vrlo popularan, a oporavka gotovo nema što je
jedna od glavnih prednosti ovih tretmana. Naravno, bitno je da se prepustite u ruke licenciranog i dobro treniranog medicinskog stručnjaka u anatomiji lica. U estetskoj klinici Ladental preporučujemo Belotero preparate zbog naglaska na prirodnom izgledu, a Bocoutur osim u reduciranju bora čela i oko očiju primjenjujemo i u liječenju hiperhidroze (pretjeranog znojenja ), smanjivanja pretjeranog lučenja sebuma i za zatezanje lica i vrata (Nefertiti lift).

Piše: Danijela Hajdinjak – Prihić dr. dent. medicine