Izvlačenje penisa kao metoda zaštita od trudnoće nije sigurna

Foto:Pexels

Metoda izvlačenja penisa iz vagine neposredno prije ejakulacije, također nazvana coitus interruptus nije pouzdana metoda zaštite od trudnoće . Iako može smanjiti mogućnost trudnoće, “metoda izvlačenja nije pouzdan način za sprječavanje trudnoće”, rekao je dr. Sue Mann, konzultant za seksualno i reproduktivno zdravlje i medicinski stručnjak za reproduktivno zdravlje u javnom zdravstvu Engleske.

Kada se koristi točno, može smanjiti rizik od trudnoće, ali ne u potpunosti jer to ovisi o tome sadrži li tekućina koja vlaži penis ejakulat ili ne i je li muškarac izvadio penis u pravom trenutku prije početka ejakulacije.

Penis otpušta pred-ejakulat ili pred-spermu prije ejakulacije. U nekim slučajevima, sperma može biti prisutna u ovoj tekućini.

U jednoj studiji znanstvenici su, na primjer, ispitali uzorke pred-ejakulata od 27 sudionika i identificirali održive sperme u 10 pre-ejakulata sudionika.

Svaki je volonter dao najviše pet uzoraka. Zanimljivo je da su istraživači pronašli spermu u svim ili niti u jednom uzorku. Drugim riječima, neki ljudi imaju tendenciju da imaju spermu u pred-ejakulatu, dok drugi nemaju. Autori su zaključili:

“Kondome treba nastaviti koristiti od prvog trenutka genitalnog kontakta, iako je moguće da su neki muškarci, za koje je manja vjerojatnost da će istjecati spermatozoide u svojoj tekućini prije ejakulacije, uspješnije prakticirati coitus interruptus od drugih.”

Piše: zavodljiva.com